chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

10 Apr 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Hoe miljonair worden door te beleggen?

Een miljoen euro accumuleren en dus, technisch gezien, miljonair worden…een droom van velen, die met de juiste aanpak ook haalbaar is. In deze blog berekenen we de maandelijkse besparingen die nodig zijn om in 10, 20, 30 of 40 jaar miljonair te worden.

Met een beetje discipline is het dankzij de aandelenmarkt mogelijk om 1 miljoen euro te vergaren

Langetermijninvestering: de sleutel tot succes

Miljonair worden gebeurt niet van de ene dag op de andere, behalve misschien door de loterij te winnen. "Langzaam maar zeker" is het motto dat het beste past bij dit doel. Langzaam, omdat deze missie zich over meerdere decennia uitstrekt, en zeker, omdat met ijver en discipline de kans op het accumuleren van één miljoen euro gelukkig hoog is.

Samengestelde interest: de motor tot succes

Gelukkig kunt u rekenen op een groot pluspunt, een versneller van rijkdom als het ware, nl. samengestelde interest. Met dit mechanisme herinvesteert u rente die is verdiend op een kapitaal jaar na jaar, waardoor dat kapitaal exponentieel groeit in de loop van de tijd. Een overtuigend argument voor de aspirant-miljonair.

Het belang van diversificatie

Om zowel hoge als stabiele rendementen te behalen, is de aandelenmarkt essentieel. Het gaat hier niet over het inzetten op enkele specifieke aandelen, ook al denkt men dat ze veel potentieel hebben. Op lange termijn houdt deze strategie te veel risico in. Diversificatie is cruciaal om miljonair te worden. Beleggen in wereldwijde aandelen via een ETF stelt u in staat om te profiteren van de globale marktprestaties, waardoor het risico op volatiliteit wordt verkleind.

 
         

Optimaliseren van de toewijzing van uw portefeuille

Met een investeringshorizon van één of meerdere decennia zou het deel aandelen overheersend moeten zijn in een beleggingsportefeuille. Onze simulaties hieronder zijn gebaseerd op een portefeuille 9, bestaande uit 89% wereldwijde aandelen, 9% obligaties van de eurozone en 2% cash.

Discipline door maandelijks te beleggen

Discipline in investering vereist twee soorten inspanning: gedurende de hele beleggingshorizon belegd blijven en regelmatig beleggen. Regelmatig beleggen is ook een goede risicobeheerstrategie, waarbij het effect van volatiliteit wordt geminimaliseerd en de stress van market timing wordt verminderd.

Uw traject om miljonair te worden

Niet iedereen kan investeren met hetzelfde tempo. Om het doel van één miljoen euro te bereiken, presenteren we een matrix die aangeeft welke maandelijkse inspanning vereist is op basis van uw initiële belegging (tussen €10.000 en €100.000) en uw investeringshorizon (tussen 10 en 40 jaar). Deze bedragen komen overeen met prognoses voor een mediaanscenario, dat wil zeggen waarbij u 50% kans heeft om boven de doelstelling van één miljoen euro te komen en 50% kans om onder het miljoen euro te komen.

 Over 10 jaarOver 20 jaarOver 30 jaarOver 40 jaar
Initiële belegging:Maandelijkse bijdrage:
€100.000€4.404€1.271€300€0
€50.000€4.913€1.618€597€166
€40.000€5.014€1.688€656€221
€30.000€5.117€1.757€716€276
€20.000€5.219€1.827€775€331
€10.000€5.320€1.896€834€386

Begin vroeg voor betere resultaten

Het contrast in de maandelijkse inspanning die nodig is voor horizonten onder of boven 20 jaar is opvallend. Na dit punt wordt de droom veel haalbaarder met besparingsniveaus van drie cijfers, of zelfs onder de €500 per maand, ongeacht de initiële investering, voor een beleggingshorizon van 40 jaar. Als u in de veertig bent en één miljoen euro uw pensioendoel is, is het tijd om wakker te worden!

Houd rekening met inflatie

Merk op dat de cijfers in de bovenstaande tabel uit simulaties en toekomstige rendementsveronderstellingen van de markt komen en geen garantie vormen voor resultaten. Elke investering brengt risico's met zich mee en kan leiden tot verliezen. Bovendien zal door de inflatie 1 miljoen euro vandaag waarschijnlijk niet dezelfde koopkracht hebben over 20 of 40 jaar.

Begin nu met beleggen bij Easyvest

Uitstel is uw grootste vijand als het gaat om beleggen. Wacht niet langer om uw doel te stellen en uw beleggingsroutine te starten! Start een simulatie op onze site, neem contact op met een van onze managers en vergroot nu uw kansen om miljonair te worden, om er nog voldoende van te kunnen genieten.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.